Δραστηριοτητες

Το κτήμα Ανατολή φιλοξενεί μια σειρά από δραστηριότητες, οι οποίες βοηθούν  σ’ έναν πιο ποιοτικό τρόπο ζωής.

Μια από τις δραστηριότητες είναι συναντήσεις – γιορτές (bazaar), στις οποίες δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης χειροτεχνημάτων δημιουργικής έκφρασης, που βασίζονται στη χρήση απλών ή  ανακυκλώσιμων υλικών, βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων και διάφορων κατασκευών.

Επίσης στα πλαίσια της γενικότερης οικολογικής αντίληψης και ουσιαστικής ανακύκλωσης, πραγματοποιείται «Μοναστηράκι» (άχρηστο για σένα, χρήσιμο για μένα…), με διάφορα χρησιμοποιημένα και όχι μόνο αντικείμενα, βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά κλπ. (σε άριστη κατάσταση), με συμβολική ανταλλαγή.

Σχετικά με αυτές τις δραστηριότητες το περιοδικό in ε out mag της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, στο τεύχος 217 της 27/5/2010, αφιέρωσε ένα τρισέλιδο όπου παρουσιάζονται οι απόψεις μας σχετικά με την δημιουργική δραστηριότητα (http://www.eleftheria.gr/images/ekdoseis/inout217net.pdf σελίδες 24-28)

Μια  ωραία εμπειρία  ακόμη, είναι η δυνατότητα συμμετοχής στην διαδικασία του τρύγου και του πατήματος των σταφυλιών, που μετατρέπεται σε γλέντι, με γευσιγνωσία του παλιού κρασιού του κτήματος.

Οι δραστηριότητες του κτήματος ανακοινώνονται μέσω της ιστοσελίδας, της σελίδας στο facebook («κτήμα Ανατολή»), καθώς επίσης και με email σε όσους έχουν εκφράσει την επιθυμία συμμετοχής.