Ζωντας στο κτημα

 

Η σύγχρονη ζωή και οι τεχνολογικές της ανάγκες εντάσσονται αρμονικά με τη ζωή στο αγρόκτημα, σε μια όμορφη φύση με καλλιέργειες (αμυγδαλεώνας, αμπέλι), οπωροφόρα, λαχανικά και βότανα, ένα μικρό δασάκι γεμάτο άγρια ζωή, λιμνούλα με ψάρια και αρκετά κατοικίδια.

Προσεγγίζοντας τη φύση με σεβασμό και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν με ολιστική ματιά, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανακύκλωση είτε μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων, είτε με την κομποστοποίηση των περισσότερων οργανικών υλικών του κτήματος.

Τα κτήρια κατασκευασμένα με τους κανόνες της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής (προσανατολισμός, δενδροκάλυψη, θερμομόνωση)  ελαχιστοποιούν την ανάγκη για ψύξη και θέρμανση. Όσον αφορά τη θέρμανση των κτιρίων χρησιμοποιούνται βιοκαύσιμα, και ενεργειακά συστήματα θέρμανσης (τζάκι-καλοριφέρ), έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί και η χρήση πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας (φωτοβολταϊκά), έχουμε έναν πλήρη ηλεκτρικά ενεργειακό ισοσκελισμό. Αυτό σημαίνει ότι όση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το αγρόκτημα στη διάρκεια ενός χρόνου, το παράγουν τα φωτοβολταϊκά στοιχεία του κτήματος (μάλιστα αρκετά περισσότερη).

Τέλος η σχέση μας με τους επισκέπτες και το κοινό που αγοράζει τα προϊόντα μας, είναι βασισμένη στην προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας μέσα από μια ανθρώπινη προσωπική επαφή.